Když člověk, lehce neznalý problematiky, shání nový spacák, přeje si najít takový, který bude lehký, malý, kvalitní a tím pádem s dlouhou životností, teplý a ještě k tomu levný. Na to se zpravidla dá odpovědět "ano, určitě existuje spacák, který splňuje alespoň dvě podmínky z pěti výše uvedených."

Ale my jsme se v tomhle ohledu nohodlali spokojit se dvěma a jsme přesvědčení, že náš model Patizon G 400 splňuje hned 4 z 5 požadavků. A v dlouhodobém horizontu si myslíme, že vlastně splňuje všechny. A proto mu říkáme multitalent, který se hodí na všechno. Nevěříte? Tak čtěte. Důkazů máme hromadu!

Patizon G 400 rozebraný do detailu.

Lehký, malý & sbalitelný

Jistě. Patizon G 400 je vyrobený z ultralehkého a skvěle prodyšného materiálu Pertex Quantum. Ten je navíc ze 100% recyklovaného nylonu. Když vezmete v potaz chytře zvolené ultralehké doplňky, dostáváte balíček, který váží 719 g (ve velikosti M) a v kompresním obalu zabere směšně málo místa.

Teplý. To je alfa a omega

"Heej, bijete se v prsa tři roky starým spacákem!" mohl by kdedko namítnout. Ale ona to není úplně pravda. Na jaře prošla naše G série velkými změnami: výrazně jsme vylepšili plnivost peří (ze 750 na 850+ cuin) a navíc jsme zásadně změnili střih. Proč? Protože konstrukce s rovným zipem je izolačně efektivnější a díky tomu jsme oproti staršímu modelu ušteřili 15 g na váze a s komfortem skočili pod nulu. A to už jsou parametry pořádného třísezonního spacáku.

Levný? Vlastně jo.

Dobře, spacák s cenovkou 9 491 Kč nepatří k úplně laciným. Ale zkuste se na to podívat trochu jinak: Péřový spacák má díky vlastnostem peří (a kvalitnímu zpracování, které si díky výrobě v Česku hlídáme), velmi dlouhou životnost, klidně až 10 let. Buďme ale přísnější - řekněme že jezdíte hodně ven a spacák vydrží jen 7 roků. To je 1 356.- / rok... Naspíte v něm za rok 30 nocí? 45 Kč za noc. Pakatel.

A navíc! Díky našemu Refund Value programu nám můžete na konci životnsti spacák poslat a dostanete od nás 20 EUR slevu na nový. Dalších 500 Kč v kapse! Jeden by se radostí roztančil!

Důkaz místo slibů. Říká se to, ne?

Patizon G 400 je prostě multitalent na všechno co vás napadne. Jestli chcete důkaz, tady jich je celá řada:

Pro hikery

Ideální varianta. Ať už budete objevovat krásy Dolomit nebo snad vyrazíte na Stezku Českem jako naše ambassadorka Lůca, čtyřstovka bude minimální zátěží přes den a v noci bude spolehlivým hřejivým společníkem. Stejně jako Marvel.

Pro alpinisty

Není těžké si představit, jaký spacák chce ambiciózní alpinista. Malý, lehký, skladný... no dyť víte. A G 400 se stala ideální volbou přesně na tyhle aktivity - na jarní skialpy po nevytápěných bivacích, pro letní alpinismus i se spaním na ledovci, pro bivakování ve stěně dolomitských velikánů nebo v daleké Patagonii ve spleti žulových spár a polic.

Pro bikery

Ne, ani na ty, co se rádi dívají na svět ze sedla kola jsme nezapomněli. Protože i oni opravdu seriózně otestovali naši čtyřstovku. Náš dlouholetý zákazník Petr dokonce na závodě 1000 mil!

Zapomněli jsme na někoho? Snad ne! ale co kdyby, tak přidáme ještě vodáky, paraglidisty... stačí se podívat na naše ambassadory Petra Jana Juračku a Danny Menšíka.

A kdyby to nestačilo? Tady jsou zážitky, pži kterých nás Patizn G 400 provázel:

Lezení v Patagonii | Supercouloir v Chamonix | Bivak pod Skuto ve Slovinsku | Nejdelší skalní pilíř v Dolomitech | Cestování v Bosně a Hercegovině