Proč je Patizon rád, že je s Lůcou?

Nebudeme si nic nalhávat. Už dlouho jsme si říkali, že potřebujeme v našem ambassadorském týmu zástupkyni něžného pohlaví. No a ona se objevila ve správnou chvíli sama. Většina z vás ji bude spíš znát jako Holku s Bucketlistem a pro nás je skvělým testerem, který nechce trpět zimou a je venku na horách skoro pořád.

Proč je Patizon rád, že je s Marvelem?

Marvel je věrným parťákem Lůcy. Navíc je vybavený kožichem, který mu dovoluje spát i v teplotách okolo mínus padesáti stupňů Celsia. A to je pro nás něco, co musíme prozkoumat, pochopit a pak nějak zázračně převést do péřové praxe!

Šumava, leden 2022

Proč je Lůca ráda, že je s Patizonem?

Chodím po horách už nějaký ten pátek a docela dost o tom i píšu. Většina článků začíná mým fňukáním, že je mi pořád zima. A když říkám pořád, myslím tím opravdu pořád! Já mám teda ledové nohy i když sedím u hořícího krbu, takže na mrznutí v noci ve stanu nebo pod širákem, jsem zvyklá. O Patizonu jsem slyšela jen samou chválu a pak se mi dostal do ruky na vyzkoušení při zimním přechodu Šumavy. Přišla jsem na to, že to stěžování si ostatních na promrzlou noc je fakt otravné, když já jsem se musela v noci rozepnout, protože mi bylo trochu vedro (Leden, Kvilda, -17°C) 😊. Drtič mrazu mění historii. Jen teda nevím, o čem teď budu psát…

Oblíbený zimní model: Patizon G 1100 , Patizon Dpro 890

Šumava, leden 2022

Co má Lůca za sebou?

Lůca je amatér úplně ve všem co dělá. Ráda chodí po horách, lyžuje, leze, jezdí na kolečkových bruslích a chodí na skialpy. Přešla Pacifickou hřebenovku, 4300km o které napsala knihu 151 dní Pacifickou hřebenovkou.

Vylezla na Mont Blanc, 4809m se svým tatínkem, kterého byla tato hora životním snem.

Prošla spoustu evropských trailů o kterých napsala druhou knihu 151 dní po evropských stezkách.

Její první vícedélka měla 125m (v Paklenici v Chorvatsku) a pár měsíců poté vylezla na vrchol Tre Cime – Cima Grande, 2999m, 500m.

Za největší úspěch svého života považuje svého čtyřnohého parťáka Marvela.

Co má Marvel za sebou?

Marvel je profík úplně ve všem co dělá. Od malička zdolával vrcholy, o kterých se některým lidem jen zdá. Nikomu to nemáme říkat, ale do jednoho roku ho Lůca všude tahala v batohu, protože štěně může chodit jen tolik kilometrů kolik má měsíců.

Jeho prvním vrcholem byla Lysá hora (1 323 m), v jeho 2 měsících. Ve třech měsících zdolal Velký Rozsutec (1 610 m) a Velký Kriváň (1 708 m). První dvoutisícovku zvládnul, když mu byly 4 měsíce – Baranec (2 185 m).

Když mu byl jeden rok, vyrazil na svůj první dálkový přechod Nízkých Tater z Telgartu do Donoval, 97km. Při přechodu Slovinských hor si jak kamzík vyskákal na Mangart (2 677 m). Při 100km přechodu v Rakousku zvládnul Birkkarspitze (2 749 m). Udělal si 200km přechod přes Moravskoslezské Beskydy a Javorníky. Jeho první skialpový výšlap byl na druhou nejvyšší horu Rakouska – Wildspitze (3774 m), což byla zároveň jeho první třítisícovka.

Když Marvelovi byly dva roky, založil neziskovou organizaci Pomáhej s Marvelem, která pomáhá útulkům. Marvel je generálním ředitelem celé této organizace.

Podzimní přechod AltaVia1 v Dolomitech, 120km, kdy v noci zachraňoval Lůcu, aby v -11°C neumrzla ve špatném spacáku. Marvelova první čtyřtisícovka – Bishorn (4 153 m).

Poprvé Lůcu nemusel zahřívat na zimním přechodu Šumavy (98 km) – a napsal o tom celý článek 😊 A teď? Teď píše svoji první knihu 151 rad, jak jsem si vychoval svoji paničku.