Proč je Patizon rád, že je se Smolem?

Stáří není zárukou moudrosti a mládí není zárukou inovace. Jenže Smolo je prostě frajer, co má neskutečné množství zkušeností a k tomu elán dělat nové věci. Takže je přesně někde v polovině výše zmíněného spektra.

Smolo je sice zo Slovenska, ale natrvalo se usadil v Ádru a dává tím jasně najevo, že pojetí bratrských národů nikdy neopustil. Nám se to líbí, protože Tatry milujeme taky, a tak jsme ho museli vzít pod naše křídla!

Smolo je pískař a alpinista špičkové úrovně, má za sebou celou řadu parádních výstupu všude možně po světě - od Patagonie přes Alpy až po Tatry (a taky Grónsko, Venezuela nebo Egypt).

S takovou paletou zkušesností je Smolo vítaným členem našeho ambassadorského ansámblu. K vybavení se chová upřímně lezecky, tedy dává mu zabrat, a jeho zpětná vazba nám určitě pomůže vyvíjet lepší produkty pro alpinisty.

Proč je Smolo rád, že je s Patizonem?

So spánkom mám v horách dosť problém! Buď som totálne unavený, alebo poriadne premotivovaný a teším sa na ďalší lezecký deň. Ešte keď sa k tomu pridá nepohodlný bivak sediac na malej polici, tak je vymalované… Našťastie v Patizone aspoň neklepem kosu a tak sa dajú tie prebdené noci v horách neak prežiť.

Bavia ma všetky tie prepracované detajli vďaka ktorým si môžem vychutnať krásne momenty v horách a nemusím sa trápiť nejakým zaseknutým zipom. (Naposledy som v Patizone na vrchole Jorasov pozoroval východ slnka, ktorý krásne vyfarbil Blanc do zlatova…). Díky!

Smolo

Oblíbené kousky: Patizon G400, Patizon G800

Co má Smolo za sebou?

Smolo svou první lezeckou cestu přelezl sólo bez lana (byla to trojka) a od té doby s lezením nepřestal. A na seznamu úspěšných výstupů toho nemá málo!

  • prvovýstup Zachovajte paniku, prosím!, 8 UIAA - Ulamertorsuaq - Grónsko
  • Beyond Good & Evil (ED2) - Chamonix - Francie
  • Croz Spur / Slovenian start (ED1, WI4, M6+) - Grandes Jorasses - Francie
  • prvovýstup Asado (M8, 7a, C2) - Fitz Roy - Patagonie

V neposlední řadě se stal Smolo naším prvním prodejním agentem v Jižní Americe, když v Patagonii v roce 2019 prodal při odjezdu jednomu místnímu horolezci náš testovací spacák, který na expedici dostal!