Z fantaskního světa J.R.R. Tolkiena jsme si vypůjčili větu, kterou charakterizujeme náš nejvíce univerzální spacák - Patizon G 800. Sice víme, že úplná univerzálnost znamená, že daná věc v ničem nebude vyloženě excelovat, ale tady je to trochu jinak. Pojďte se na to podívat s námi.

Celoroční spacák

Ha, a hned první nadpis a už to slyšíme: "V tomhle spát v létě? No to snad né! Dyť bych se upekl!"

A my souhlasíme - tedy tak trochu. V našem spacáku se doslova nikdo upéct nemůže a celoročně využitelný rozhodně je. Jen to logicky nebude v létě u Lago di Garda. Ale v určitých horských oblastech bude uživatel spokojený s komfortem hluboko pod nulou.

Tak v čem je tedy G 800 tak výjmečný?

Z našeho pohledu je osmistovka nejvyváženější kombinací parametrů, které si může celoroční uživatel spacáku přát. Sami považte: při hmotnosti 1 146 g dostáváte spacák s komfortem v minus 10 stupních a ještě jej v pohodě zabalíte do překvapivě malého balíčku. Špičkové husí peří, ultralehký a recyklovaný Pertex Quantum, poloautomatický zip... ...a ta kapuce!

Osmistovka prostě může být ideálem skoro pro každého. Zimomřivá slečna hledající třísezonní jistotu? G 800. Alpinista hledající ultralehký zimní spacák? Taky G 800. Velký rozdíl v uživateli, pořád jeden spacák.

Víme o čem mluvíme. Z praxe.

Naše spacáky známe a nebojíme se je používat. Osmistovka s námi zažila opravdu hodně, a než jsme ji vyladili do současné podoby, trvalo to. Testovali jsme sami na sobě i na našich ambasadorech. A protože jedna fotka vydá za víc než tisíc slov, podívejte se sami:

Šumavský hřeben. Tady se pózuje, doopravdy se samozřejmě spalo na oficiálním nocovišti!)
Řádný tatranská bivak - Končistá.
Island. Petr Jan Juračka, víc asi říkat nemusíme.
A ještě jednou Petr, tentokrát někde v Nepálu.
A Pavlína Adam na Great Himalaya Trail. Někde pod Makalu.

Asi bychom mohli přidat pěknou další řádku fotek. Ale nebudeme to přehánět. Myslíme si, že jsme argumentů pro ospravedlnění tohoto chvalozpěvu předložili dost. Ale teď vážně - pokud to se spaním venku, v průběhu celého roku, myslíte vážně, měli byste se na Patizon G 800 minimálně mrknout.

A teda hodí se i na léto k moři. Když se teda vrátíte z několikaměsíčního treku po nepálských kopcích :)

Pavlína Adam v Kambodži.

P.S.: Kdybyste chtěli tenhle spacák učinit nepromokavým, mrkněte na naše nové žďáráky! Ten ultralehký by se vám mohl líbit!