A je to tady zase. V minulém článku jsme parafrázovali Tolkiena a Pána prstenů, teď si bereme na paškál Milana Kunderu a jeho Nesnesitelnou lehkost bytí?

Jenže... jak jinak vzletně popsat to, co jsme vložili do naší lehoučké a přitom extrémně teplé bundy Patizon ReLight 200? Ta dechberoucí kombinace minimální hmotnosti a maximální izolace potřebuje trochu nadhledu. Dokonce jsme o téhle bundě natočili produktové video. Beze slov, stačí pár popisků a každý pochopí, o co jde.

Pokud by ani po zhlédnutí videa někdo nechápal naše nadšení, rozhodli jsme se to ještě nakreslit... Ale teď už vážně.

Patizon ReLight 200 & ReLight 200 Lady

Při tvorbě ReLight 200 jsme měli na mysli dvě hlavní věci - nízkou hmotnost a maximální izolační schopnosti. A jsme přesvědčeni, že přesně tohle se nám povedlo! Bunda kombinuje ultralehký a velmi dobře sbalitelný materiál Pertex Quantum a prémiové evropské husí peří s plnivostí 700+ cuin. K tomu nabídne velkou kapuci kompatibilní s přilbou, kapsy vyložené merino vlnou a perfektně zakončené rukávy pružným lemem, za který neleze zima a zároveň nevadí při použití rukavic.

To všechno dohromady váží méně než půl kila. Respektive, pánská varianta váží konkrétně 460 g (M) a dámská rovných 400 g (S). Když vezmeme v potaz, že skoro polovina hmotnosti bundy je tvořena izolační náplní, je nasnadě, že ReLight 200 je opravdu teplou péřovkou.

Pánská i dámská varianta mají zipové kapsy vyložené merino vlnou a velké vnitřní kapsy pro uložení například rukavic. Pánská má navíc náprsní zipovou kapsičku.

Pro koho ReLight 200 je?

Je jasné, že každý nepotřebuje tak moc teplou péřovou bundu. Když ale uvážíte nízkou hmotnost, není úplně od věci mít trochu rezervu v izolačních schonostech. Všichni ti, co vyráží do zimních hor naši relightku využijí. Skialpinisté, kteří zvažují bivaky nebo přečkávání nocí na winterraumech, alpinisté, horolezci... vyberte si. Z našeho pohledu relightku využijete i ve městě. Stačí si pod ní vzít jen triko. Jednoduché a pohodlné.

Pro dokreslení, naše ReLight 200 má za sebou už několik významných cest - zimní přechod Grónska, Great Himalaya Trail, zimní tatranské i alpské výstupy i účast na expedici v Nepálu.

Patizon ReLight 200 | Patizon ReLight 200 Lady