O našem nejteplejším spacáku z Dpro série jsme ještě detailní článek nenapsali. A i když teď vládnou vedra, léto se nezadržitelně blíží ke svému konci, vyrážet #spytelemven se jen tak nepřestane. A právě pro tu chladnější část roku je tu připravený Patizon Dpro 890.

Proč vznikl Patizon Dpro 890

Za vznikem tohoto spacáku stojí jednoduchá myšlenka. Chtěli jsme mít v portfoliu model, který nabídne komfortní střih, nízkou hmotnost a dostatek izolačních schopností tak akorát pro použití kdykoliv v roce, vyjma těch nejextrémnějších situací - to znamená ne pro velké vedro, ne pro brutální zimu. A pro to všechno okolo jednoznačné ano.



Na Dpro 890 se dá opravdu nahlížet jako na hodně univerzální spacák. Ti odolnější v něm s dobrou karimatkou zvládnou i občasnou noc na sněhu, zatímco ti zimomřivější si v něm pořídí spacák, který i v chladných jarních a podzimních nocích nebídne dostatek izolačního přesahu - jde tedy o takový třísezonní (plus) spacák.

Na Šumavě, mínus 10 stupňů.

Jak jsme to udělali?

Recept na takový spacák je vcelku jednoduchý. Vezmete ultralehký a hezky prodyšný materiál Pertex Quantum (100% recyklovaný nylon), použijete naši vychytanou konstrukci s rovným zipem a Z komory, které naplnéte prémiovým evropským kachním peřím s plnivostí 700 cuin.

Proč kachním? Protože jsme chtěli udělat spacák, který bude nejen cenově dostupný (kachní peří je levnější než husí), ale zároveň bude dobře fungovat v našich evropských podmínkách - kachní peří se lépe vyrovnává se vzdušnou vlhkostí.

Patizon Dpro 890 tím pádem nabídne komfort v minus 9 stupních a limit v minus 17 stupních. To celé s hmotností lehounce přes 1,2 kg. To je hmostnost, kterou v batohu unese opravdu každý. I něžná křehká dívka, kterou potěší, že velikost S váží perfektních 1129 g.



Spacák je samozřejmě vybavený naším poloautomatickým zipem, takže se otevírá pouhým rozevřením materiálu - nikdo po vás nechce, abyste hledali jezdce v noci poslepu a snažili se ho nějak otevřít.

A samozřejmě, že k němu dostanete kompresní a skladovací obal v ceně. To je snad všem nad slunce jasné.

Zkrátka a jednoduše, Patizon Dpro 890 by mohl mít na sobě natištěné "vždy připraven". Cokoliv před něj hodíte, spolehlivě zvládne. Od toulání po kopcích, spaní v dodávce při prvním jarním výpadu do skal, přechod zimních Beskyd... Stačí si vybrat. Je to pracant, který pro vás bude makat, dokud to bude potřeba.

Bez čeho nemůžeš Patizon Dpro 890 mít?

Žďárák. Pokud to s bivakováním myslíš vážně, měl bys mít v batohu náš Patizon Superlight Cover. Membránový žďárák co skoro nic neváží, ale udrží tě v suchu.

Do spacáku musí být i správné oblečení. Merino triko je idální varianta, protože nepřejímá pachy, pohlcuje vlhkost a napomáhá udržet ve spacáku příjemné klima. Máme merino pro kluky i pro holky!