Proč je Patizon rád, že je s Honzou?

V Patizonu jsme se vždy řídili heslem: „Méně mluvit, více konat“. Honza je v našich očích borec, jehož osoba toto heslo vyloženě ztělesňuje. Nechává za sebe mluvit výkony v horách a cit pro moment skrze fotografii.

Jeho talent zachytit lezecký pohyb v exponovaném terénu a následná sálající atmosféra absolutně čisté fotografie, kdy máte pocit, že na fotce není jediná přidána kudrlinka v postprodukci, to je něco, o co se spousta fotografů snaží celý život.

Horolezec musí disponovat houževnatostí, ale fotit horolezectví znamená mít této vlastnosti málem dvojnásob. Spousta z nás se umí v těžkých podmínkách kousnout, zatnout zuby a makat, ale už je méně těch, kteří umí předvídat a celou dobu po očku přes okraj kapuce koukat okolo, aby v ten správný okamžik vytáhli foťák, i když to v určitých podmínkách hodně bolí a stojí energii.

Abychom Honzovi aspoň trochu ulehčili, snažíme se ho na zádech co nejméně zatížit a naopak mu přidat na kvalitním spánku.

Proč je Honza rád, že je s Patizonem?

Lézt do hor jezdím už hodně let, a jelikož s jídlem roste chuť, snažím se pouštět do serióznějších alpských výstupů. Kvalitní lezecké vybavení je základ a každý zbytečný gram v batohu je při lezení znát. Od letošní sezóny nosím v batohu na vícedenní akce spacák Patizon G400, který neváží téměř nic a i přes označení třísezónní bych se ho nebál použít téměř celoročně jako útočnou zbraň na seriózní alpské výstupy.

Oblíbený model: Patizon G400

Co má Honza za sebou?

Alpské severní stěny: Eiger, Matterhorn, Grandes Jorasses, Petit Dru, Monch, Les Droites, Aiguille Verte, Grossglockner, Ortler, Cima Grande

Himaláje: vrchol Lobuche east v rámci expedice na severní stěnu Cholatse

USA: El Capitan - The Nose

V současné době je členem vzdělávání na horského vůdce IFMGA a snaží se zlepšovat své horolezecké/foto dovednosti. Jeho dovednosti můžete omrknout na stránkách: https://janzahula.com