Nová řada spacáků vychází z naší top řady G series, ale je více zaměřená na odolnost, prostornost a komfort užívání při zachování co možná nejnižší možné hmotnosti. Bere si to nejlepší z výhod kachního peří a díky chytré konstrukci a špičkovým materiálům tvoří skvělé a univerzální spacáky pro náročné trekaře a cestovatele.

Představení Patizon Dpro series ve videu

Co je jinak?

Už dlouho jsme věděli, že chceme udělat sérii spacáků, která bude cenově dostupnější, střihově pohodlnější a všeobecně zaměřená na široké uživatelské publikum, které touží vyrazit #spytlemven. A přesně takhle jsme to namíchali:

Peří: Jako základní ingredienci jsme použili špičkové polské kachní peří s plnivostí minimálně 700+ cu-in. Kachní peří všeobecně pracuje dobře s vlhkostí, je cenově dostupnější a přitom podává velmi uspokojivý tepelně-izolační výkon.

Materiál: Parádní péřovou náplň jsme obalili zcela novým (a špičkovým) materiálem. Zvenku jsme použili Pertex Quantum micro-ripstop se spolehlivou DWR úpravou pro celkově větší odolnost. Tenhle materiál je ale stále velmi lehký - váží pouhých 35 g/m. Uvnitř jsme použili taktéž Pertex Quantum, ovšem bez ripstop struktury, aby bylo spaní ve spacáku co nejpohodlnější.

Střih, konstrukce a detaily: V těchto třech věcech jsme rozhodně nechtěli udělat žádný kompromis. Střih jsme mírně rozšířili, to abychom dosáhli pohodlného spánku pro všechny. Konstrukčně jsme vyšli z naší top G série a použili osvědčené Z komory. A v detailech? Tam čekejte to samé, co u G série. Skvělé stahování a střih kapuce, praktická kapsička, zateplovací légy, poloautomatický YKK zip. A abychom nezapomněli! Zipy jdou u Dpro série spojovat! Takže: "Make love and stay warm!"

Vybere si každý!

Do nabídky  jsme připravili tři varianty spacáku - letní Dpro 290, třísezonní Dpro 590 a celoroční Dpro 890.

LETNÍ ULTRALIGHT

Patizon Dpro 290 je náš ultralight se skvělým poměrem tepelného komofortu, hmotnosti a sbalitelnosti, se zachováním všech technických vychytávek. Má přesně tu velikost a váhu, která vám nepřekáží, ale zároveň vás dokáže zahřát při jakémkoliv dobrodružství od května do září. Zkrátka skvělá volba pro cykloturisty, thru-hikery a backpackery, často také pro skialpinisty, kteří vědí, že budou spát na chatách a winterraumech.

TŘÍSEZONNÍ JISTOTA

Vyslyšeli jsme vaše prosby a do nabídky vrátili odlehčený třísezonní spacák pod názvem Patizon Dpro 590. Jak už je pro Patizon dobrým zvykem, žádné gramy navíc tahat nebudete, přitom si dopřejete kvalitního zpracování a top materiálů. Někteří odvážlivci tenhle kousek použijí celoročně. Neříkáme ne, ale nejvíce mu sedí teploty kolem nuly. Zkrátka jde o parádní třísezonní spacák, který s hmotností pod jeden kilogram a komfortem pod nulou udělá skvělou službu opravdu každému, kdo rád spí venku.

CELOROČNÍ PRACANT

Pohodlný celoroční spacák za rozumnou cenu, i tak by se dal nazvat náš nový Patizon Dpro 890. Není to vyložený drtič mrazu pro polární expedice, ale frajer, který se za Vaše teplo bude bít do posledního pírka a batoh při tom příliš nezatíží. Nenašli jsme teploty, místo ani prostředí, ve kterém by vyloženě selhal. Takže ať už jste zimomřivá dáma, která potřebuje opravdu teplý a přitom lehký třísezonní spacák, nebo drsňák, který chce celoroční spacák se který se vyspí i na sněhu, tady ho máte!

S naší novou Dpro sérií otevíráme tak trochu novou kapitolu v historii Patizonu. Věříme, že se tak naše portfolio stává ještě atraktivnějším a že se nám podaří přesvědčit další a další milovníky hor, že vyrazit s našimi spacáky ven je ta správná volba...

A abychom nezapomněli: VYROBENO V ČESKÉ REPUBLICE!

Dpro Series na webu Patizon.com