Proč je Patizon rád, že je s Martinem?

Tak v prvé řadě je Martin jeden z nejschopnějších lidí jaké známe, ať se jedná o hory, anebo pracovní sféru, kde se mu moc dobře daří posouvat svoji cestovku Expedition Club.

Když si tenhle kluk něco usmyslí, tak za tím s velkou energií a entuziasmem dojde. Martin je tzv. "natural týpek". Moc toho nenaběhá, ale kdykoliv by zvládl horský maraton, neleze spáry, ale dejte mu do rukou cepíny a na nohy mačky a on vám přeleze ukloněnou žulovou širočinu ve 4000 metrech, nezná jazyk, ekonomiku ani zákony v Konžské republice, ale za rok by tam dokázal vybudovat poradenské centrum pro rozvoj podnikání.

Nejednou nám v Patizonu dal radu, které ulehčila náš život a fungování. My jsme moc rádi, že takového borce můžeme po večerech zahřívat a mít ve své komunitě.

Proč je Martin rád, že je s Patizonem?

Protože je rozdíl vyspat se a vyspat se. Pokud si mám vybrat, zda spát jako v obláčku, v příjemném materiálu a v teple, nebo se prostě jen vyspat, tak volím vždy první variantu. Jako průvodce do všech koutů světa trávím ve spacáku značnou část roku, a komfort v podobě super načechraného peří, funkčního materiálu a lehké váhy je to, co si chci dopřát :)! Nehledě na to, že spacáky prostě parádně vypadají a dělají je kluci u nás - v Česku.

Oblíbený model: Patizon G400

Co má Martin za sebou?

2011 - výstup na Štít Korženěvské (7 105 m), dosažena výška 6 700 metrů

2013 - výstup na Noshaq (7 492 m, Afghánistán/Hindúkuš)

2015 - výstup na Manáslu (8 163 m, Nepál/Himálaj)

2017 - prvovýstup S pilířem na Sugulu Peak (6 102 m, Pákistán/Karákóram), výstup ukončen na hlavním hřebeni ve výšce cca 6030 metrů.

+ spoustu dalších výstupů v Alpách, na Kavkaze, Tatrách a všemožných koutech světa