Proč je Patizon rád, že je s Dannym?

Danny je další osoba, ve které tak trochu vidíme kousek Patizonu. Mladý, dravý, ambiciózní s velkými cíli a navazující na tradice a historii skrze jeho vymetání pískařských pavučin v tradičních cestách. I my v Patizonu víme, že se stavíme ze zad těch, kteří v těžkých 90. letech pomalu a trpělivě prošlapávali cestičku české outdoorové výbavě ve světě. Cítíme obrovskou zodpovědnost navázat na jejich práci a posunout ji dál na úplné výsluní outdoorového světa.

Dalo by se říct, že Dannyho je tak trochu plný internet, ale myšleno v dobrém slova smyslu, protože tenhle kluk se má opravdu čím prezentovat. Velmi se nám pak líbí jeho horolezecké výstupy kombinované s highline, které v sobě mají tu správnou příchuť inovátorství a rebelství. To si prostě v Alpách vyleze nějakou klasiku a ještě za sebou tahá několik desítek kilo vybavení pro natažení highline, aby stovky metrů nad zemí přebaletil mezi dvěma exponovanými věžičkami.

Danny je od roku 2022 profesionálním horským vůdcem.

Jsme velmi zvědaví, jaké budou Dannyho další kroky a jaké jeho lezecké kousky na nás při ranní kávě vyskočí z monitoru počítače. Nebo občas někdy naživo!

Proč je Danny rád, že je s Patizonem?

V horách totiž potřebuji, abych se perfektně a hezky v teple vyspal, ať už je to někde v údolí či ve stěně, základ je vždy stejný. Hodně také lpím na kvalitních věcech, no a když jsou takový věci navíc dělaný zlatýma českýma rukama se světovým designem a funkčností, tak mě to doslova hřeje na srdci:)

Oblíbené kousky: Patizon G800, Patizon ReLight 200

Co má Danny za sebou?

Danny je dvojnásobný držitel světového rekordu v highline (469m - 2015, 1020m - 2016). Společně s Nathanem Paulinem se do historie zapsali jako první dva lidé, co překonali mýtickou hranici 1 km highline. Nyní už se nesoustředí zdaleka jen na super dlouhé lajny, nýbrž na lajnové prváče v horách. Snaží se dělat komplexní projekty, které vyžadují a kombinují horolezení a slackline, a to jak v letních, tak i zimních horách. Danny miluje hledat nové směry, které skloubí estetiku s náročným přístupem. Lajny s příběhem a nelehkou cestou, kde je potřeba nejenom rovnováha, jsou jeho filozofií. Kromě slackline a pilnému studiu na univerzitě se věnuje především záškoláckým aktivitám jako je pískovcové lezení a obecně lezení po vlastním, alpinismu, skialpům a paraglidu. Momentálně je ve výcviku na horského vůdce UIAGM.

Nejlepší highline prváče:

2014 - 1. highline na Islandu v rámci české slackline expedice

2016 - 1020m ,,Le kilomètre” (WR) Aiglun, Francie

(video: https://www.youtube.com/watch?v=2924rs9e4QE)

2017 - 140m ,,Chouca-Foehn” na Pointe Carmelite, Francie

(video: https://www.youtube.com/watch?v=By5xrDguKAw&t=1s)

2017 - 55m ,,Čas pekla” na Aiguilles du Diable, Chamonix, Francie

2019 - 100m ,,Nebeská erekce” na Aig. de la République, Chamonix, Francie

2019 - 250m ,,Za plechovku fazolí šel bych světa kraj“ na Campanile di Val Montanaia, Dolomity, Itálie

2019 - 215m ,,Česká cesta” na Campanile Basso, C. Alto, Dolomity, Itálie